Co u św. Jacka?

Warning: Trying to access array offset on false in /home/users/caritkat_os/public_html/wp-content/themes/stability/framework/spyropress-image.php on line 56

Warning: Trying to access array offset on false in /home/users/caritkat_os/public_html/wp-content/themes/stability/framework/spyropress-image.php on line 57

Seniorzy Dziennego Domu Pomocy Społecznej Św. Jacka z całą pewnością nie mogą narzekać na nudę. W ostatnim czasie została otwarta długo wyczekiwana pracownia krawiecka!! Dzięki współpracy z firmą Kabe zakupiliśmy maszynę do szycia, materiały i akcesoria krawieckie. Fartuszki, poduszki, serwetki, przytulanki, pomysłów jest mnóstwo, a radość z „Zosi“- (bo tak ją nazwano) ogromna. Tymczasem, z zapałem kontynuujemy udział w projekcie „Śląski Witraż“, w którym zaplanowano liczne spotkania, warsztaty i wyjazdy. Wczoraj zwiedziliśmy Koszęcin, w kolejnych dniach obejrzymy zabytkową zabudowę Giszowca i Nikiszowca oraz Muzeum Historii Katowic. Dziś, w ramach przerywnika, wzięliśmy udział w akcji „Długowieczni“ zorganizowanej w Parku Śląskim. Wspólna zabawa i dobry humor towarzyszyły nam przez cały dzień.