Archiwum akcji

Kilometry dobra

„Kilometry Dobra” to Kampania społeczna zorganizowana przez Polski Instytut Filantropii. Jej zadaniami są pobicie rekordu Guinnesa w ułożeniu jak najdłuższego ciągu monet o nominale 1 zł. oraz zebranie funduszy na realizację celów organizacji biorących w niej udział. W tym roku Ośrodek św. Jacka po raz pierwszy bierze udział w Kampanii dążąc do osiągnięcia celu jakim jest pozyskanie funduszy na modernizację oraz wyposażenie ośrodkowej kuchni, w której rocznie przyrządzanych jest blisko 200.000 posiłków. Stan pomieszczeń, a przede wszystkim ilość i kondycja sprzętów oraz mebli kuchennych znacząco odbiega od standardów w jakich prowadzi się dziś działalność żywienia na taką skalę. Wprawdzie zachowane są wszystkie przepisy sanitarne, ale przede wszystkim braki w wyposażeniu w znaczącym stopniu utrudniają realizację pomocy w takim wymiarze, w jakim jest ona potrzebna. Więcej informacji o samej kampanii na www.kilometrydobra.pl

Zebranie środków finansowych na modernizację oraz wyposażenie kuchni Ośrodka św. Jacka.

Finał Kampani Kilometry Dobra miał miejsce w niedzielę, 5 czerwca, w godz. 17:00-20:00 na katowickim Rynku. Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami i nas wspierali. Wspólnymi siłami osiągnęliśmy sukces!

PODZIEL SIĘ SOBĄ

zostań wolontariuszem, stażystą lub praktykantem

icon-pomagam-hover